zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
Sparerib Bitterballen

Bitterballen van Sparerib vlees

Bereiding

Pel de botjes van de spareribs af en pluk het vlees in slierten. Zo fijn mogelijk maken.

Maak de sjalotten schoon en snipper zeer fijn. Stoof deze in de boter maak op smaak met de dragon, 

5 spices en peper en zout.

Meng nu het vlees van de ribs. Maak het vochtiger met de jus en de graan mosterd.

Zet weg en laat afkoelen.

Door de boter en de jus word de massa hard na afkoelen.  Dit is een goed moment om er balletjes van te maken.

Deze licht door de bloem rollen en eiwit. Direct door gaan met het paneermeel.

Om juist te paneren is de volgorde bloem eiwit, paneermeel.

Plaats na het paneren in de vriezer. Zorg er voor dat ze niet te strak tegen elkaar liggen.

Frituur in een keer op 170 gr De temperatuur zorgt voor een langzame garing en een niet te donkere kleur van de ballen.

 

123 bon appetite  Cas van Linden

 

  • Ingrediënten
  • Sparerib (voorgegaard) 2.5 kg incl bot
  • Boter 100 gram
  • Paneermeel naar behoeven
  • Eidooier 2 st
  • Sjalot 4 grote
  • 5 spices 1 eetl
  • Dragon ½ bos
  • Jus de veau. ( vleesbouillon) 4 eetl
  • Graan mosterd 4 eetl 

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 8.9 out of 10 out of 7 votes