zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren

Lamsbout met anjovis en knoflook

Dit is een hele simpele maar zeer smaakvolle manier van lamsbout braden.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden c., ovenstand 4. Maak met de punt van een scherp mes ca. 15 inkepingen in het vlees. Dep de ansjovis droog met keukenpapier en snijd de vissen overdwars doormidden. Rol elk stukje ansjovis om een halve teen knoflook + takje rozemarijn. Stop deze in de inkepingen. Misschien moet u meer inkepingen in het vlees maken. Als de bout van boven erg mager is, kwast u die kant met olie in. Strooi er zout en peper over.

Bereiding

Leg de lamsbout in een braadpan en braad 1 tot 1¼ uur in de oven tot het vlees helemaal gaar is. Laat het dan ongeveer 15 minuten rusten voor u het aansnijdt.

Suggestie

Onderstaande remoulade combineert uitstekend met in dikke plakken gesneden lamsbout.

Knolselderijremoulade

Deze populaire Franse salade wordt ook soms kant-en-klaar in potjes verkocht. Maar de zelfgemaakte versie is echt veel lekkerder. U kunt de knolselderij rauw verwerken, maar u kunt hem ook eerst 1 minuut in kokend water blancheren (let op: met koud water afspoelen). De saus is een mosterdmayonaise die met wat toevoegingen is opgepept. U kunt zelf mayonaise maken, of een mayonaise van een goede kwaliteit uit een potje gebruiken.

Bereiding remoulade

Schil de knolselderij en snijd hem dan in zo dun mogelijke plakken. Leg 3 tot 4 plakken op elkaar en snijd ze in lange, dunne luciferreepjes (‘julienne’). In dit stadium zou je de reepjes ca. 1 minuut (in kokend water) kunnen blancheren.

Doe ze in een kom en schep er de ui door (je kunt de ui desgewenst eerst 1 uur in een kom koud water laten weken als je een mildere smaak wenst).

Klop de mayonaise met de mosterd, het citroenrasp, het –sap, de Worcestershiresaus en wat zout en peper. Schep er de knolselderij en ui door. Als u de saus te dik vindt, kunt u er 1-2 eetlepels melk door kloppen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Schep er de peterselie door en serveer in een decoratieve schaal.

 
  • Ingrediënten
  • 1 lamsbout zonder been van 2,5 tot 3 kilo
  • 50 gram ansjovis op olie, uitgelekt
  • 7-8 dikke tenen knoflook, in de lengte gehalveerd
  • 15 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie (desgewenst)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Ingrediënten remoulade
  • 500 gram knolselderij
  • 1 rode ui, in dunnne plakjes
  • 2,5 dl. dikke mayonaise
  • 3 el. grove mosterd
  • 1 citroen, schil geraspt en sap
  • Worcestershiresaus, een paar druppels
  • 2 el. peterselie, vers en gehakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 9.2 out of 10 out of 10 votes