zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
Hongaarse Goulash

Picanha Steaks met een kruidenkost en krokante, gespikkelde uienringen

Het ideale zaterdagavonddiner – geroosterd staartstuk met een korst van kappertjes, tomaat en basilicum en een heleboel krokante uienringen – het kost weinig tijd om te maken. Geef er een stevige rode wijn bij en een knapperige, groene salade.

Voorbereiding

Snijd de uien in ringen van 0,5 cm breed en haal de ringen uit elkaar. Schenk de melk over de uienringen en zet ze weg. Draai de ringen af en toe om. Haal de steaks uit de koelkast en zet ze ca. 20 minuten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Breek het brood in stukjes, doe ze in de keukenmachine en maal ze tot kruim. Doe het kruim/paneermeel in een kom. Pureer de kappertjes in de keukenmachine met de zongedroogde tomaat, verse tomaat, olie, basilicum en een beetje peper en zout. Voeg het broodkruim toe en laat de machine een paar tellen draaien.

Bereiding

Check of de oven de gewenste temperatuur heeft.

Leg de steaks op een licht geoliede bakplaat en lepel het tomatenmengsel over het vlees. Zet de steaks 10 minuten in de oven tot ze mooi bruin, maar van binnen nog roze zijn. Verhit intussen 5 cm olie in een dikke koekenpan. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bieslook, zout en peper. Laat de uienringen uitlekken en haal ze door het meel. Schud het overtollige meel af en bak de ringen in kleine porties 2-3 minuten in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laat de steaks een paar minuten op voorverwarmde borden rusten (voorverwarmd in heet water of oven) en onder aluminiumfolie.

Leg de uienringen erbij, garneer met de verse, grof gehakte basilicum en serveer.

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 600 g. staartstuk (Picanha)
  • 1 witte ui
  • 300 ml melk
  • plantaardige olie om in te bakken
  • 6 el. zelfrijzend bakmeel
  • 1 el. fijngesneden  bieslook
  • halve handvol fijngehakt verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper
    voor de steaks:
  • 1 snee witbrood of van ca. 50 g.
  • 12 kappertjes
  • 4 zongedroogde tomaten, in olie, grof gehakt
  • 1 rijpe tomaat, grof gehakt
  • 1 el. olijfolie of olie van de zongedroogde tomaten
  • hele handvol grof gehakt, verse basilicum

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 8.9 out of 10 out of 7 votes