zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
pesto

Ribkarbonade met tijm, citroen en pesto

Bereid deze koteletten bij voorkeur op de geribbelde grillplaat/in de grillpan. Je kunt ze natuurlijk ook in de koekenpan bakken of roosteren.

Pesto is handig voor allerlei gerecht, zoals pasta, gegrild en gebraden vlees en groenten. Je kunt het echt overal bij serveren. Pesto kan in een keukenmachine gemaakt worden, maar het beste is om een vijzel te gebruiken.

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met zout en snijd het in blokjes (ca. 2 x 2 cm). Zorg er daarbij voor dat je de lappen eerst tegen de draad in in lange repen (en vervolgens in blokjes) snijdt, waardoor je de vezels kort houdt en het vlees malser wordt. Laat het vlees vervolgens een minuut of 10 op kamertemperatuur komen om te voorkomen dat de overgang naar de hete pan te groot is en het vlees ineen krimpt.  Pel in de tussentijd de ui en snipper hem grof. Doe de ui in een kommetje en pers de knoflook erover uit. Voeg de 2 soorten paprikapoeder toe. Kook het water voor de bouillon (waterkoker of cooker is ideaal) en los het bouillonblokje hierin op.

Bereiding

Verwarm de grillplaat/-pan dusdanig dat deze zeer heet is en rook afgeeft. Probeer elke kant mooi goudbruin te bakken en er een donkerbruin ‘raster’ op te krijgen, maar laat het vlees niet verbranden. Zet het vuur laag als het vlees donker dreigt te worden. Reken ongeveer 8 minuten baktijd op een matig hoog vuur. Maak varkensvlees niet al te gaar, dat is niet nodig, het wordt er alleen maar droog van. Laat de koteletten een paar minuten liggen en schep er dan wat pesto over.

Serveer de koteletten met een gemengde salade en aardappelpuree of ca. 15 minuten in de schil gekookte aardappelen die je met olijfolie inwrijft, door zeezout rolt en bakt.

Pesto

Doe de knoflook in een vijzel of foodprocessor. Als je van een sterke knoflooksmaak houdt kun je meer knoflook toevoegen. Stamp de knoflook fijn met de verse basilicumblaadjes. Doe er de afgekoelde, geroosterde pijnboompitten bij en stamp ook die fijn. Doe het mengsel over in een kom en roer er de helft van de Parmezaanse kaas door. Roer er zoveel olijfolie door dat het mengsel is zoals het zijn moet: smeuïg, maar niet waterig.

Proef het mengsel en roer er wat zout en peper en de rest van de kaas door. Voeg er nog wat olie aan toe en proef weer. Blijf kleine beetjes van dit of van dat toevoegen tot de pesto naar je zin is. Wanneer je de pesto de laatste keer proeft, vind je misschien dat hij nog een klein beetje citroensap nodig heeft. Citroensap staat niet altijd vermeld in recepten voor pesto, maar is er erg lekker in, omdat het de geurigheid van het basilicum nog duidelijker uit laat komen.

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 4 ribkarbonades
  • 1 handvol tijm
  • zout en peper uit de molen
  • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 el. milde olijfolie
  • 1 recept persto (zie onder)
  • Ingrediënten pesto
  • 0,5 teen knoflook, gehakt
  • 3 flinke handen vol vers basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 handvol kort geroosterde pijnboompitten
  • 1 flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • Extra virgin olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Klein beetje citroensap

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 9.2 out of 10 out of 10 votes