zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
Receptuur voor stoofvlees van Runderhals lappen

Rouleau van gerookte eenden borst met vet spek

Bereiding

Ga uit van gerookte plakken eendenborst en vet spek,

Snijdt de aubergine  in dunne plakken. Overstrooi met zout en laat even een half uurtje staan. Dit trekt het vocht eruit, zodat ze mooier en droger grillen. Dep ze alvorens te grillen even droog en gril ze op een hoog vuur. Leg ze op een droge doek om het vet af te deppen.

Snipper de sjalot en stoof in boter, Rol de salie blaadjes op en snijdt er zo smalle reepjes van. Voeg ze toe bij de sjalot.

Was de rucola en stoof zeer kort mee. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Let op dat de rucola nog enigszins stevig blijft.

Maak de tafel vochtig  en leg plastic folie op de tafel.  Leg als eerste de aubergine in banen naast elkaar. Verticaal naast elkaar dus.

Erop de gerookte eend leggen en de manchego kaas. Zorg ervoor dat de plakken allemaal de gehele aubergine bedekken.

In het midden van de plakken het mengsel van de sjalot en rucola.

Rol het geheel stevig op, zorg ervoor dat de plasticfolie niet in de aubergine komt. (Rol de uiteinde van de rol strak op als een zuurtje)

Laat zeker een uurtje rusten voordat het gesneden kan. Nu kan je plakken snijden van ongeveer 1 cm dik.  Mak het gerecht af met een beetje eikenblad sla en dressing met een beetje nootje. 

 

123 bon appetite  Cas van Linden

 

  • Ingrediënten
  • In plakken gesneden gerookte eendenborst 500 gram
  • In plakken gesneden vetspek 200 gram
  • Salie 12 blaadjes
  • Sjalot 2 grote
  • Boter 2 eetl
  • Manchego kaas in plakken 6 grote plakken
  • Wilde rucola 2 bossen
  • Aubergine 1 stuks groot
  • Zout peper naar smaak

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 8.9 out of 10 out of 7 votes