zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
varkenshaas met peertjes

Gebraden varkenshaas in een mosterdkorstje met peertjes en portsaus

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de varkenshaasjes, waardoor 4 stukken ontstaan. Meng in een schaal de mosterd, knoflook, rozemarijn, salie, peper, zout en olijfolie. Rol de vier stukken vlees hierdoor heen. Verspreid de bloem op een groot bord, voeg daar wat peper en zout aan toe en rol de varkenshaasstukken door de bloem. Snijd de peertjes in dunne plakken en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Verhit in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie. Bak hierin de varkenshaasjes goudbruin. Doe de varkenshaasjes over in een vuurvaste schaal en laat ze in de oven in 5-8 minuten verder gaar worden. In de tussentijd maak je de pan met dikke bodem schoon. Verhit de pan opnieuw en bak hierin de peertjes goudbruin. Verdeel de partjes over 4 borden en leg hier de gesneden varkenshaasjes op. Giet de portsaus erover en serveer meteen

Geroosterde knoflook

Er zijn verschillende manieren om knoflook te roosteren, maar dit is de makkelijkste. Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem zoveel knoflookteentjes al je wilt en haal de velletjes eraf. Doe ze in een vuurvaste schaal en bedek ze geheel met olijfolie. Zet de schaal 1,5 uur in de oven tot ze goudbruin zijn. Giet de teentjes af, maar bewaar de olie in een afgesloten fles (heerlijk over brood dat je daarna roostert, of voor extra smaak bij geroosterde aardappelen). Hak of pureer de teentjes al naar gelang het recept.

Portsaus

Smelt de boter in een sauspannetje. Voeg de sjalot en appel toe en bak die zacht. Voeg dan de port toe en laat het tot de helft inkoken. Voeg de kafsfond, rozemarijn en tijm toe en laat weer tot de helft inkoken. Haal de saus door een fijne zeef boven een schone sauspan. Breng op smaak met zout en peper en voeg voorzichtig de koude boter toe. Haal de pan direct van het vuur en houd de saus warm.

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 4 el. gladde mosterd (bijvoorbeeld Dijonmosterd)
  • 1 el. grove mosterd
  • 6 geroosterde en gepureerde teentjes knoflook (recept: onderstaand)
  • 1 el. verse rozemarijnblaadjes
  • 2 tl. verse salie, gehakt
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 1 dl. milde olijfolie
  • 100 gram bloem
  • 2 grote varkenshaasjes
  • 4 handpeertjes
  • 4 grote eetlepels portsaus (recept: onderstaand)
  • Ingrediënten portsaus
  • 2 el. boter
  • 2 sjalotjes, in dunne ringen
  • 0,5 granny Smith, in plakken
  • 3 dl. Ruby port
  • 1 pot kalfsfond
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 el. koude (zoute) boter

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 8.9 out of 10 out of 7 votes