zoeken

Welkom

  • Bestel voor 14:00, volgende werkdag thuis
  • Versgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgen boven 80,- euro
  • Vers dus niet gevroren
mosterdzaad

Varkenshaas stroganoff - met 3 soorten mosterd

Voorbereiding

Verwijder zo nodig de zenen van de varkenshaas en snijd het vlees in repen van ca. 7 cm lang en 0,5 cm breed. Snijd de champignons in plakjes. Roer het mosterdpoeder en de twee soorten mosterd in een kommetje met de crème fraiche door elkaar.

Bereiding

Verhit de boter en de olie op middelhoog vuur in een braadpan of een koekenpan met een dikke bodem en een doorsnee van ca. 23 cm en laat de ui in 2 tot 3 minuten glazig fruiten. Schep de ui met een schuimspaan op een bord, draai het vuur hoog en roerbak de reepjes varkenshaas zonder ze te laten kleuren.

Laat de champignons kort meebakken tot ze vocht gaan afgeven. Roer er de ui door. Breng op smaak met zout en peper, roer de wijn erdoor en laat iets inkoken alvorens je het crème fraiche mengsel toevoegt. Roer alles door elkaar en laat de saus zachtjes koken tot het volume tot de helft is verminderd.

  • 700 g. varkenshaas
  • 200 g. champignons
  • 4 afgestreken tl. mosterdpoeder
  • 4 tl. grove mosterd
  • 4 tl. gladde, Franse mosterd
  • 400 g. crème fraiche
  • 20 g. boter
  • 2 dessertlepels milde olijfolie
  • 2 kleine uien, gehalveerd en in dunne plakken gesneden
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1,5 dl. droge witte wijn

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 9.2 out of 10 out of 10 votes