zoeken

Welkom

  • Tijdelijk gratis bezorging vanaf €50

Beef Wellington

Bereiding

Bestrooi de Chateaubriand met wat peper en zout. Wrijf het even goed in. Smelt boter in de pan en laat hem goed heet worden. Bak vervolgens de Chateaubriand aan alle kanten snel bruin in circa 2 minuten per kant. Haal het vlees vervolgens uit de pan en smeer het in met de mosterd.

Bak de champignons in de achtergebleven hete boter. Doe dit ongeveer 10 minuten.
Hak vervolgens de champignons fijn en doe ze terug in de pan. Bak vervolgens nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.
Leg op het aanrecht een aantal lagen plasticfolie en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover vervolgens het champignonmengsel. Leg nu de Chateaubriand erop en wikkel de parmaham en het champignonmengsel er omheen. Wikkel de plasticfolie er stevig omheen en leg het geheel voor zo'n anderhalf uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bestrooi je werkblad met wat bloem. Leg de ontdooide plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een vierkante lap van circa 3 mm dik. Bestrijk de randen met de eierdooier.
Haal de Chateaubriand voorzichtig uit het plasticfolie en verpak hem in de bladerdeeg. Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg en bestrijk vervolgens de bovenkant en zijkant met het restant van de eierdooier. Leg het geheel met de vouw naar beneden in een ingevette ovenschaal en schuif hem in de oven.

Bak het geheel in 40 minuten rose van binnen. Mocht je een vleesthermometer hebben, kun je deze ook gebruiken om de exacte temperatuur van het vlees te bepalen en kun je gedurende het gaarproces de temperatuur wat lager (100 graden C.) zetten zodat het vlees sappiger blijft. Let er wel op dat je de eerste minuten wel de 180 graden C. nodig hebt om het deeg knapperig te maken. Het deeg moet dus eerst mooi gekleurd zijn en een kortje hebben voordat je de temperatuur verlaagd.

Eet smakeljk!

  • Ingrediënten (3 personen)
  • 400 gram Chateaubriand
  • 1 el franse mosterd
  • 250 gram champignons
  • 100 gram Parmaham in plakjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 25 gram boter

Reviews zijn geschreven door klanten nadat ze een bestelling hebben geplaatst. Wij laten alle reviews over ons zien. Altijd Lekker Vlees scores a 9.2 out of 10 out of 10 votes